Gulvvarme på eksistrende gulve - Hillerød

Etablering af gulvvarme har aldrig været nemmere!
Med Roth QuickTemp Compact® system er det ikke alene muligt at etablere gulvvarme på eksisterende gulve. Det er også blevet væsentligt nemmere – og billigere – at etablere i såvel stue- som kælderplan. Det er villaen i Hillerød et glimrende eksempel på.

Et ønske om at udvide boligarealet førte til inddragelse af husets kælder til beboelse. Hvor der før var et stort rum, skulle der nu etableres en række nye. Disse talte et stort soveværelse med walk-in closet, et mindre gæsteværelse, kontor, badeværelse og hobbyværksted. Dertil naturligvis også gangarealer. Man ønskede samtidig at den primære varmekilde på de nye kvadratmeter skulle være gulvvarme.

Sammenlignet med øvrige etager i en bolig, kræver gulvvarme netop i kælderen en effektiv isolering nedad, da varmen ellers blot vil forsvinde ned gennem gulvet og videre ned i jorden i stedet for at sprede sig op og ud som varme i boligen. I forbindelse med denne bolig var det imidlertid ikke muligt at grave op og isolere nedad, som man normalt ville gøre inden etableringen af et gulvvarmesystem. Her lå allerede et solidt betongulv, som det ville koste både kroner og kræfter at bryde op. Så i stedet valgte man at kigge efter alternative løsninger.

Sparer mindst en arbejdsgang
Valget faldt på Roth QuickTemp Compact® system, så man i en og samme arbejdsgang kunne lægge både isoleringen og gulvvarmesystemet direkte oven på det eksisterende betongulv. Berggreen VVS stod for arbejdet, og her er man slet ikke i tvivl om, at Roth QuickTemp Compact® system er et system ud over det sædvanlige. Det fortæller Philip Amos Naim, medejer af Berggreen VVS, der lagde gulvvarme i villaens kælder:

– Med dette koncept var det muligt at sløjfe mindst en arbejdsgang, eftersom vi ikke først skulle fjerne et eksisterende gulv og derefter etablere et helt nyt. Og så minimerede det også både byggerodet og byggetiden. Der er ifølge ham også mange andre fordele ved netop denne løsning:

- Sammenlignet med mange andre former for gulvvarme er det utrolig nemt at arbejde med. Det er desuden væsentligt mere solidt og stabilt og dermed ikke helt så nemt at ødelægge eller komme til at lave skader på under lægningen, ligesom det er utrolig let at skære i, når der skal skæres føringsveje. Det er bare at følge anvisningerne! Nemmere bliver det næsten ikke.

 

God kundeservice sikrer det rigtige resultat
I forbindelse med kælderen blev der lagt Roth gulvvarme i alle rummene – dog undtaget badeværelset. Her blev gulvet støbt med Roth gulvvarmerør og afsluttet med klinker. På helt traditionel vis. I alle øvrige rum blev der efterfølgende afsluttet med trægulve i den anbefalede tykkelse, således at varmen kunne trænge op og skabe et lunt og godt indeklima i boligens nederste etage. Netop anvendelsen af Roth i denne forbindelse var ikke tilfældig. For ifølge Phillip er Roth Compact system særligt velegnet at anvende på steder, hvor man ikke kan etablere nye føringsveje. Det kan være i et-planshuse eller som her – ved inddragelse af en kælder til beboelse. Det kan ydermere anvendes i såvel tørre som vådrum samt i nybyggeri og eksisterende boliger. Så mulighederne er mange!

Fordele ved brug af Roth QuickTemp Compact® systemplader:

  • Kan lægges på eksisterende gulve
  • Giver minimalt byggerod og byggetid
  • Sikrer hurtig og enkel installation
  • Har lav byggehøjde på blot 14-24 mm
  • Mulighed for valgfrit overgulv
  • God varmefordeling med øget komfort
  • Kan give besparelser på 12-20% på varmeregningen

Philip fremhæver desuden det særlige samarbejde der har været med Roth undervejs i hele projektet. – Roth Danmark har en yderst fornuftig kundeservice, hvor det altid er muligt at få en kompetent og brugbar rådgivning både før og under processen. Og er der brug for det, kommer de også gerne ud til det enkelte projekt med råd og vejledning, hvis man skulle være i tvivl om noget. I forbindelse med etablering af gulvvarme i villaen i Hillerød, faldt valget naturligt på Roth Compact® system. En af de væsentligste årsager til dette er, at netop Roth QuickTemp Compact® pladerne har en lav byggehøjde, pladerne består af en hård EPS-isolering med støbte spor og pålimet varmefordelingsplade i 0,5 mm tykt aluminium, dette gør at varmen fordeles effektivt ud i overgulvet, selv ved lav fremløbstemperatur. – Vi bruger så vidt muligt altid Roth Compact, når vi skal etablere gulvvarme, da det – lige som Roths øvrige produkter – er yderst simpelt at arbejde med, slutter Philip fra Berggreen VVS.


Lad os hjælpe dig med dit næste byggeprojekt
Har du spørgsmål til os omkring byggeriet, eller skal vi hjælpe dig med dit næste byggeprojekt, så kontakt din Roth salgskonsulent.

Fakta om projektet:
Renovering af hus.
VVS-entreprise: Berggren VVS ved medejer Philip Amos Naim

Anvendte Roth produkter:
Roth QuickTemp Compact® systemplader
Roth X-PERT S5® 16 mm, gulvvarmerør
Roth Touchline® SL trådløs rumtermostat
Roth Touchline® SL kontrolenhed
Roth gulvvarmefordeler
Roth shunt
Roth ståltrådsbindere