Roth hædret to gange med Großer Preis des Mittelstandes

13-11-2019

Det tyskejede familieselskab Roth Industries er blevet hædret med to priser af Oskar Patzelt Foundation. I september modtog virksomheden prisen Großer Preis des Mittelstandes. Derudover overraskede stiftelsen den 19. oktober 2019 ledelsen med en æresplakette, der anerkender fire virksomheder i Tyskland, der har gjort sig særligt bemærket. Priserne blev begge overrakt som en del af en gallakonkurrence i Würzburg. 

Bestyrelsen for Oskar Patzelt Fonden, Dr Helfried Schmidt og Petra Tröger, overrakte Großer Preis des Mittelstandes prisstatuen. I motivationen roste de Roth-virksomhedens samlede præstation og understregede især dets støtte til medarbejdere, evne til innovation, miljøledelse og socialt engagement. Juryen var imponeret over Roth-familiens udvikling fra en håndværksvirksomhed til en verdensomspændende koncern, der er førende inden for gulvvarme- og kølesystemer, energilagringssystemer og kompositteknologier. Af samme årsag tildeltes Roth-familievirksomheden også æresplaketten i 2019.

Sammen med mange inviterede gæster deltog flere hundrede iværksættere i prisceremonien for den 25. ”Großer Preis des Mittelstandes 2019” konkurrence og gallabegivenheden, hvor de særlige priser blev uddelt. Overalt i Tyskland blev i alt 5.399 (2018: 4.913) mellemstore virksomheder, banker og lokalsamfund nomineret til konkurrencen i 2019. 758 af dem kom på ”jurylisten”.

Konkurrencens motto: Bæredygtig forretning
Roth-familien og Matthias Donges, administrerende direktør for Roth Industries, modtog prisen.
Matthias Donges sagde: ”Vi er glade for at vinde de tyske mellemstore virksomheders svar på en Oscar. Denne pris er en anerkendelse af alt det, vi laver inden for bygge- og industriteknologisektoren. Mottoet for dette års konkurrence var 'Bæredygtig forretning'. Dette understreger vores engagement som en mellemstor familievirksomhed baseret på vores forretningsprincipper: Tæt samarbejde og dynamisk ansvarlighed. Vi dedikerer begge disse priser til vores medarbejdere, som vores virksomheds succes afhænger af. ”

Roth Industries, der består af mange virksomheder i hele verden og har omkring 1.300 ansatte, fremstiller produkter til energisystemer, sanitetssystemer, miljøsystemer, plastteknologi, hydraulik og kompositteknologisegmenter.
Organisatonen bag Großer Preis des Mittelstandes, Oskar Patzelt Foundation, opfordrede til flere nomineringer af bemærkelsesværdige mellemstore virksomheder til næste års konkurrence. Virksomheder kan ikke ansøge om selv at deltage i konkurrencen. I stedet nomineres de af virksomheder og institutioner, der kender det pågældende firma. Tolv regionale juryer og en endelig jury vælger prisvinderne. Juryen er sammensat af repræsentanter fra erhvervslivet og uddannelsemiljøet, og der fokuseres både på virksomhederne som helhed og på deres komplekse rolle i samfundet. Som en del af sin vurdering ser juryen på virksomhedernes evne til at skabe arbejdspladser og udvikle medarbejdernes kompetencer, evner indenfor innovation og modernisering, engagement i lokalområdet samt service og kundefokus.

Tysklands mest eftertragtede erhvervsspris
Ingen anden erhvervskonkurrence i Tyskland er blevet modtaget med en sådan anerkendelse eller har opretholdt momentum i et kvart århundrede som prisen, der er sponsoreret af Oskar Patzelt Foundation fra Leipzig. Der uddeles ingen præmiepenge. Virksomhederne er udelukkende motiveret af anerkendelse og bekræftelse af deres resultater uden økonomiske incitamenter.
”Großer Preis des Mittelstandes tildelt af Oskar Patzelt Foundation er Tysklands mest eftertragtede erhvervspris,” som avisen Die Welt beskriver det. Fonden blev tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstordre i 2008 og 2016 og Company Change Award i 2015.

For yderligere information kontakt: Market Director, Per Kronil, e-mail: per.kronil@roth-danmark.dk, tlf. 47 38 01 21.